Kihívót kapott a London Eye - i360

Kihívót kapott a London Eye - i360
Épületek 2017. 02. 23. 18:14

Nemrég nyílt meg, máris rengeteg gúny és becenevet mondhat a magáénak a Brightonban magasodó, 162 méteres, British Airways i360 kilátótorony. Van, aki egy hatalmas zászlórúdhoz hasonlítja, mások egy gigantikus lollipop nyalókát látnak benne a szexuális korhatáros megjelenésről nem is beszélve.

A tornyot, ami a világ legkarcsúbb kilátótornya, a Marks Barfield iroda – egy dizájner házaspár, David Marks és Julia Barfield – tervezte, az ő nevükhöz fűződik a London Eye is. Az ötlet viszonylag rég már 2003-ban megszületett, és 13 év kemény munkája kellet, hogy a kivitelezés és a felépítés sikerüljön. Ezt a folyamatot gyakorlatilag leállította egy időre a válság 2008-ban.

A torony érdekessége az, hogy nem egy belső lifttel juthatunk fel a csodálatos üvegkapszulába, hanem maga a kilátó részleg ami mozog, mint egy vidámparkban. 20 percenként ereszkedik le, majd emelkedik fel 138 méter magasságba (ez pontosan 6 méterrel magasabb mint a London Eye). 

A torony aljzatában / lábában  éttermek, kávézók is nyílnak, a liftező földönkívüli úrhajóban pedig több száz fős rendezvények fogadására is alkalmas, akár egy esküvőt is tarthatunk itt ha a pénztárcánk megengedi. Az üvegkapszula 200 látogatót képes egyszerre fogadni, fejenként 15 fontos belépőjegy ellenében.

CIMKÉK:
Telefonos ügyfélszolgálat

Telefonos ügyfélszolgálat

Elérhető: 09:00 - 15:00 minden munkanap

Ingyenes Szállítás

Ingyenes Szállítás

20.000 ft értékű vásárlás esetén, a szállítás minket terhel.

Garantált Elégedettség

Garantált Elégedettség

Minden termékünkre 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

up