Elképesztő dolgokat tud majd az új Galaxy S8

Elképesztő dolgokat tud majd az új Galaxy S8
Számítástechnika 2017. 03. 30. 02:25

A Samsung hatalmasat lépett előre a legújabb okostelefonjával, a Galaxy S8-al.

A Galaxy S8 tudása alapján már inkább nevezhető mobilszámítógépnek, mint okostelefonnak.

 

 

Röviden összefoglalva:

  • hatalmas kijelző
  • hátulra került az ujjlenyomatolvasó
  • beépített arcfelismerő és íriszolvasó
  • víz-és porálló
  • nincs fő gombja, annak funkcióját a kijelző erős megnyomásával varázsolhatjuk elő
  • Snapdragon 835 chip gondoskodik a tökéletes és gyors működésről 4 GB RAM-mal

 

A Galaxy S8 két válozatban érkezik, az alap modell 5,8 colos kijelzőt kapott, de akinek ez a hatalmas kijelző még így sem lenne elég, nekik ott van a Galaxy S8 Plus 6,2 colos óriási kijelzője. Mindezek mellett a telefon még ígyis kisebb, mint elődje az S7. Ez annak köszönhető, hogy a fő gomb eltűnt róla és helyén is kijelző található. A kijelző hátrahajlított, így nem mindenki fogja kényelmesnek találni, néha probléma lehet, hogy az ujjunk hozzá ér a telefon pereméhez és már érzékeli is. Viszont azzal, hogy a fő gombot eltűntették és a kijelzőbe építették, nem lőttek félre. Sokkal kényelmesebb és egyszerűbb a kezelése. Egy szelfi kamera azért csak ráfért az elejére, ez 8 megapixeles lett, míg elődjénél csak 5 megapixeles volt. Az íriszolvasó is elől maradt, viszont az ujjlenyomatolvasó hátulra került, ami szerintünk inkább kényelmes, mint frusztráló, bár eleinte biztos furcsa lesz hozzászokni.

 

 

Másik téren is hatalmasat lépett előre a Samsung, mivel az S8 használható számítógépként is. Ugyanis egy nagyon erős hardverhez és hatalmas kijelzőhöz teljesen egyedi grafikus interfészt készítettek. Például a Chrome böngésző egy az egyben úgy jelenik meg mint a számítógépen, tudunk fájlokat egyik mappából a másikba vagy a levelező vagy egyéb szoftverbe áthúzni és elküldeni. Könnyedén elfuttat egymás mellett két ablakot is, például egy youtube videót és egy játékot, mindeközben még a bejövő hívásokat is könnyedén fogadhatjuk.

Mindehhez elengedhetetlen egy bivalyerős hardver és a legújabb USB 3.0 Type-C nagyátviteli sebességű portja. A hardver igen erős, hiszen képes könnyedén meghajtani a Galaxy S8 beépített 2960x2400 pixeles kijelzőjét is, szóval egy 2K külső monitorral sem lesz gondja.

 

 

A Samsung ezeken felül is a beépített mesterséges intelligenciás asszisztensére a legbüszkébb, amely a Bixby elnevezést kapta. Erről röviden annyit kell tudni, hogy kezdetben csak dél-koreaiul és angolul fog működni, amíg a többi nyelvre el nem készítik, ha egyáltalán elkészítik. A Bixby megérti a teljesen hétköznapi szóhasználatot, például, hogy két órán át ne zavarjon, akkor így is tesz.

A hátlapon maradt még a fő kamera, ami 12 megapixeles és egy fokuszálást segítő lézer technológiát is kapott, így nagyon hamar reagál és fokuszál. Az alján található a jackdugó és az USB 3.0 Type-C port. Gyorstöltővel is rendelkezik és elég nagy akkumulátor kerül mindkét modellbe, az S8-ba 3000 mAh-s, míg az S8 Plusba 3500 mAh-s.

 

 

Szóval látszik, hogy ezzel a termékkel forradalmi újításokat hoztak be az okostelefon piacra és egy esetleges innovációs verseny alakulhat ki. Szakértők szerint csak idén 40-50 millió eladott példányra lehet majd számítani. A Galaxy S8 készülék ára 274 990 forint, míg az S8 Plus-é 299 990 forint. Emellé még megvásárolhatóak a plusz tartozékok, mint például a Dex dokkoló, ami 34 990 forint és a Samsung Gear VR és kontroller ami 39 990 forint.

 

Telefonos ügyfélszolgálat

Telefonos ügyfélszolgálat

Elérhető: 09:00 - 15:00 minden munkanap

Ingyenes Szállítás

Ingyenes Szállítás

20.000 ft értékű vásárlás esetén, a szállítás minket terhel.

Garantált Elégedettség

Garantált Elégedettség

Minden termékünkre 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

up